Alla inlägg den 21 september 2019

Av Petra Pengermaa - 21 september 2019 13:11

För ungefär 3 veckor sedan, vaknade jag kl 5 en söndagsmorgon, av en smärta från helvetet. Var dyblöt i svett. Hade så ont att jag inte kunde prata. Ringde min man som var i jaktkojan 18 mil hemifrån.
Han förstod att det var allvarligt då jag ej kunde prata pga smärta, så han ringde en ambulans. Fick smärtstillande på vägen in mot akuten. Väl där fick jag göra en kontrast röntgen. Det visade sig att jag har flera ovarialcystor. En var så stor, 10 gånger 7 cm. Men eftersom jag ej ska ha flera barn blev det ingen operation där och då. Jag ska få komma om 4 månader till kvinnokliniken och göra ny undersökning.
Jag känner av cystorna dagligen, ibland mer och ibland mindre. Vissa dagar behöver jag ta smärtstillande för att palla med jobbet. Men är dock ganska smärttålig trots allt. Men de dagar jag känner av det mer, tär på psyket då det kan mola hela dagen. Men bara att vänta och se. Min önskan är att få operera bort både livmoder och äggstockar.
Jag var dessutom totalförstoppad och hade inga tarmljud. Vilket av dessa två tillstånd som orsakade smärtan från helvetet vet ej läkarna. Men har nu fått ordning på den delen iaf.
Som om inte detta var nog så blev jakthunden akut sjuk på onsdagen efter jag blev sjuk. Hon fick både magsäck och tarmar öppnade. Hennes liv hängde på en skör tråd i en hel vecka efter. När vi äntligen fick ta hem henne, var hon såååå mager. Bara skinn och ben. Hon har tratten på fortfarande och får ha det ett tag till. Hon har piggnat på sig lite nu och vi har fått upp henne i vikt, vilket känns bra.

Nu ska här hängs lite tvätt. Have a Nice Day!

Ovido - Quiz & Flashcards